Nume:
ACADEMIA DE SANATATE SAMARITEANA
E-mail:
office@academiasan.ro
Telefon:
0724 212 444
Website:
http://www.academiasan.ro/
Adresa:
Localitatea Ernei, D.N.15 nr. 630C
Facebook

ACADEMIA DE SANATATE SAMARITEANA
Camin Batrani

Centru de ingrijire persoane varstnice, camin batrani – servicii de ingrijire, supraveghere, asistenta de specialitate, servicii medicale, terapie, servicii de cazare, alimentatie, intretinere fizica, activitati de recreere, socializare si divertisment pentru persoane varstnice.

Detalii

 

BUN VENIT, BATRANETE!

"Batranetea incepe ca toamna. Cu melancolii, cu umbre care se lungesc, cu reverie si doruri dragi”

Octavian Paler


   Sa fii mereu tanar nu inseamna sa ai 20 de ani. Inseamna sa fii optimist, sa te simti bine, sa ai un ideal pentru care sa lupti si pe care sa-l obtii!
   Batranetea este o provocare. Specialistii spun ca varsta de 70 de ani este ideala pentru inceputul unui anume antrenament psihic, unul in care ajungi sa inveti sa te simti bine cu tine insuti, sa cultivi lucruri precum contemplarea naturii, meditatia, gustul pentru muzica.

   Este timpul in care sa-ti oferi timp, o investitie care va fi sursa ta de energie pentru urmatorii ani, care iti va umple singuratatea si care te va mentine activ, daca nu fizic, cel putin psihic, spiritual, sufleteste.

   Batranetea este un dar de care, din pacate, beneficiari nu sunt foarte multi.

   Misiunea centrului nostru  Academia Seniori consta in dorinta de a demonstra ca batranetea este o ocazie de a primi si a oferi in continuare ce ai mai bun in tine, de-a continua, chiar undeva in amurgul vietii, sa ramai tu insuti, constient de valoarea ta ca om, sa ai o viata demna, sa fii ingrijit si ajutat de personal de specialitate.

   In cadrul centrului nostru, nevoile si problemele seniorilor sunt tratate cu respect si responsabilitate, in asa fel incat dumneavoastra sa aveti siguranta ca cei dragi beneficiaza de cele mai bune conditii de viata, de o ingrijire atenta si, mai ales de multa intelegere si empatie.

 

   POZITIONARE

   Un loc, o comunitate unde siguranta inlocuieste grijile si relaxarea ia locul stresului. Un loc unde fiecare se poate retrage pentru o bine meritata odihna si recuperare, o lume unde acasa inseamna mai mult decat confortul unui camin cald, inseamna o familie extinsa, bucuria de a impartasi preocupari comune si povesti de viata cu alti oameni prietenosi, deschisi si dornici sa comunice.

   Acest loc este Academia Seniori, proiectul unei echipe si unor oameni tineri care inteleg necesitatile oamenilor in varsta si isi propun sa le ofere tot ce si-ar putea dori, exact cum ar face pentru proprii lor parinti sau bunici. Ajunsi la varsta cand se pot retrage din tumultul vietii active, merita sa se bucure de tot confortul intr-un cadru elegant si adaptat perfect nevoilor lor. Toate intr-un cadru ideal in mijlocul naturii, la doi pasi de municipiul Tirgu Mures, aproape de toate avantajele urbane, intr-un mediu rural dar departe de zgomotul orasului.

   Ce diferentiaza Academia Seniori  de alte camine sau azile este determinarea noastra de a indeplini nevoile aditionale ale familiei dumneavoastra. Programele individualizate permanent pentru fiecare rezident, designul prietenos usor accesibil si echipa de ingrijire de un inalt grad professional ii vor ajuta pe cei dragi sa se simta confortabil in noua casa si sa redobandeasca increderea in fortele proprii si in cei din jurul lor.

 

   Viata in centrul nostru este mai respectabila decat singuratatea in propria locuinta.

   Academia Seniori este un  centru rezidential privat care ofera beneficiarilor sai conditii de cazare tip pensiune, asistenta si ingrijire medicala, recuperare, regim alimentar personalizat preparat in bucatarie proprie, diverse activitati ocupationale si numeroase servicii de ingrijire personala.

Servicii

   Fiecare este unic in felul lui, avand nevoie de un pachet personalizat de servicii de ingrijire.

   Pro Senectute, si-a propus sa faca uitat cosmarul batranetii pentru cei ajunsi la varsta senectutii. Oferind servicii complete, plasate intr-o locatie cu dotari de 4 stele, Pro Senectute intentioneaza sa trimita in „istorie” azilele de batrani introducand un nou concept pe piata serviciilor sociale locale: acela de „casa familiala”.

 

 

   Academia Seniori redefineste conceptul de Senior Living si comunitati rezidentiale special amenajate pentru varstnici, alaturi de ingrijiri medicale de cea mai inalta calitate si complexitate, pentru a se potrivi nevoilor si familiei tale.

   La noi regasesti  un nou stil de viata, o incununare a unui drum petrecut cu demnitate, asemeni unui rau ce isi gaseste alinarea in mare. La fel si tu vei regasi bucuria vietii si echilibrul in acest loc minunat.

   „Casa familiala” inseamna, inainte de toate, crearea unui mediu ospitalier rezidentilor, asemanator in numeroase privinte celui dintr-o familie. Astfel, sustin cei de la Pro Senectute, rezidentii (seniorii) vor avea parte de un trai decent, radical diferit de viata dusa intr-un camin sau azil. Personalul calificat in asistenta si ingrijire, precum si facilitatile oferite de centrul situat la granita dintre localitatea Ernei si Singeorgiu de Mures, la doar 8 km de municipiul Tirgu Mures, intr-un loc plin de verdeata si liniste, departe de zgomotul urban,  fac din Pro Senectute un punct de reper pe harta locala a serviciilor socio-medicale.

 

   PACHET DE SERVICII:

   CAZARE        

 • Cazare in camere spatioase, nou mobilate, cu 2 sau trei locuri, cu spatii de depozitare (dressing) proprii
 • Camere private cu pat dublu pentru cupluri
 • TV in fiecare camera
 • Aer conditionat in fiecare camera
 • Bai modern utilate
 • Living superb pentru petrecerea timpului liber
 • Terase amenajate pentru socializare
 • Curte in suprafata de 2000 mp, amenajata cu gazon, plante ornamentale si foisor pentru relaxare
 • Sala de fitness-masaj-recuperare- kinetoterapie
 • Biblioteca
 • Colt spiritual
 • Sistem de monitorizare video

 

   MASA

 • Bucatarie proprie, modern utilata
 • Program complet de masa: 3 mese si 2 gustari, preparate zilnic, cu respectarea recomandarilor medicului
 • Dieta speciala in functie de necesitati/dorinte
 • Gustarile pot fi servite in salonul restaurant sau pe terase in mijlocul naturii
 • Important: pentru persoanele in stadii avansate de boala si la cei nedeplasabili le oferim hrana la pat.
 • Administarea de antioxidante, conform planului nutritional stabilit de specialistul in nutritie
 • Vitamino-terapie – program personalizat pentru fiecare pacient, dupa un plan nutritional efectuat de un specialist.

 

   INGRIJIRE

 • Personal medical specializat in geriatrie
 • Oficiu medical cu asistenta medicala  pentru monitorizarea zilnica a medicatiei
 • Vizita medicala la nevoie efectuata de catre medici specialisti: medic de familie, cardiolog, psihiatru, psiholog, de nutritie etc.
 • Servicii de recuperare medicala cu fizio-kinetoterapeut/maseor
 • Consiliere psihologica in sedinte individuale sau de grup
 • Ajutor pentru igiena corporala si servicii de cosmetica/coafura
 • Servicii complete de curatenie si spalare/calcare a hainelor

 

   CONSILIERE SI TERAPIE DE SUPORT

   Activitatile de consiliere si terapie de suport se adreseaza persoanelor varstnice care se simt devalorizate, inutile si resimt efectele acestei inutilitati ca pe o povara covarsitoare.

 

   RECUPERAREA CU AJUTORUL TERAPIEI OCUPATIONALE

   Terapia ocupationala este definita ca fiind ,,forma de tratament care foloseste activitati si metode specifice, pentru a dezvolta, ameliora sau reface capacitaatea de a desfasura activitatile necesare vietii individului, de a compensa disfunctii si de a diminua  deficiente fizice". Terapia ocupationala este o profesie care ajuta o persoana cu incapacitate sa-si castige potentialul maxim pentru independenta si productivitate in propria viata; terapia ocupationala foloseste ,,activitati" pentru cresterea si restaurarea starii fizice si psihice ale unei persoane, la nivel functional, necesar vietii cotidiene.
    
   Recuperarea prin terapie ocupationala poate fi folosita cu succes in mare parte din patologia medicala. De metodele terapiei ocupationale beneficiaza foarte multe categorii de bolnavi, dintre care se enumera:
- bolnavii neurologici (leziuni cerebrale, medulare, boala Parkinson, scleroza multipla, etc.);
- bolnavii cu afectari articulare (artropatii cronice inflamatorii sau degenerative, etc);
- bolnavii cardio-pulmonari (coronarieni, bronhopulmonari);
- bolnavii cu afectiuni senzoriale
- bolnavii cu probleme de sanatate mintala, de comportament, de cognitie);
- pacientii cu probleme speciale.
    
   Spre exemplu in recuperarea unor afectiuni reumatice, terapia ocupationala poate fi de un real folos. In poliartrita reumatoida, afectiune cronica cu caracter evolutiv, ergoterapia poate mentine capacitatea de munca  si in general are scopul  de a pastra sau de a redobandi o functionare cat independenta in viata de zi cu zi.
    
   Recuperarea prin terapie ocupationala urmareste sa dezvolte, sa amelioreze, sa sustina sau sa refaca abilitatile fizice pentru viata zilnica (ADL), pentru munca sau pentru activitati productive, pentru activitati de vacanta si distractie.         
    
   Terapia ocupationala dezvolta sau restaureaza performantele senzitivo-senzoriale, cognitive sau psihosociale. Identifica si faciliteaza angajarea pacientului in ocupatii sanatoase, lipsite de factori de risc. 
    
   Terapia ocupationala educa pacientul, precum si familia acestuia sau ingrijitorul sau alte persoane  in scopul de a realiza interventiile posibile de asistare-ajutorare a pacientului.
    
   Recuperarea prin terapie ocupationala imbraca mai multe forme: terapia prin invatare, ludoterapia si ergoterapia. Ergoterapia sau activitatile de tip lucrativ, sunt un mijloc de exprimare, permitand persoanei suferinde sa creeze in realitate ceea ce a vazut, a trait sau si-a imaginat.
    
   Activitatile ergoterapeutice implica gandire, planificare, presupunere si alegere, pentru ca la finalul activitatii, persoana in cauza sa fie mandra ca a creat un obiect util. Acest lucru confera un sentiment revirgorant, un simt al realizarii si al increderii in sine, contribuind la structurarea statutului si rolului persoanei, recunoscute din punct de vedere social. Ludoterapia reprezinta una dintre metodele de tratament al bolilor psiho-motorii prin joc.

 

   Cateva principii in terapia ocupationala

   Notiune de “ocupatie” nu se refera strict la serviciul pe care-l are un individ. Terapia ocupationala intelege prin ocupatie o suna de activitati din cele mai variate domenii pe care individul le realizeaza in cursul zilei si care dau inteles vietii lui. Aceste activitati se refera la :

-          autoingrijirea zilnica ;

-          munca ;

-          activitati educationale ;

-          activitati de divertisment in timpul liber ;

-          hobby-uri ;

-          alte activitati .

 

   Cel care indica si efectueaza terapia ocupationala ofera urmatoarele servicii:

 1. Evaluarea capacitatii functionale a subiectului , a restantului functional .
 2. Evaluarea mediului de viata, acasa si la locul de munca .
 3. Programe de asistenta terapeutica/recuperare atat cu metode specifice , cat si ajutatoare 
 4. Recomandarea si antrenarea pacientilor in utilizarea unor echipamente adaptive care inlocuiesc sau ajuta functiile pierdute.
 5. Intruirea familiei si ingrijitorilor asupra modului de ajutoe pe care trebuie sa-l dea pacientului .
 6. Sprijinul si asistarea efectelor emotionale, sociale, cognitive cauzale de boli si traumatisme .

   Cunoasterea asupra cresterii si dezvoltarii copilului si a perturbarilor tardive determinate de abaterile de la dezvoltarea normala .

 

   Inainte de internare, sunt necesari urmatorii pasi:

 • Ghid informare;
 • Vizitarea de catre familie a asezamantului pentru cunoasterea conditiilor
 • Evaluare geriatrica prealabila realizata de medicul nostru;
 • Acte necesare: buletin de identitate, talon de pensie, contractul intre parti care se semneaza la admiterea in centru.
 • Achitare tarif lunar

 

ACTIVITATI RECREATIVE                

   Rezidentii se pot angaja in functie de preocupari si dorinte in activitati individuale sau de grup dupa cum urmeaza:
   - Conferinte cu teme alese              
   - Spatii special amenajate pentru vizite ale apartinatorilor
   - Organizarea de excursii si vizionare de spectacole (teatru, opera, etc) pentru persoanele apte
   - Jocuri de societate ( sah, table, rummy, carti, etc. )
   - Ore de pictura si desen
   - Consiliere duhovniceasca si insotire la biserica pentru a asista la slujbele religioase
   - Consiliere si asistenta sociala, juridica si psihologica
   - Excursii de o zi pentru vizitarea diverselor obiective turistice
   - Internet cu acces nelimitat la contactul cu familia si prietenii
   - Organizarea petrecerilor cu ocazia  zilelor de nastere, onomastice, sarbatori religioase
   - Stimulare cognitiva si emotionala
   - Meloterapie, artterapie
   - Vizionare filme
   - Lectura la biblioteca
   - Pastrarea traditiilor de sarbatori
   - Terapie ocupationala
   - Serate muzIcale, de dans, film si lectura
   - Gimnastica, Yoga, Kinetoterapie
   - Plimbari in aer liber
   - Vizita, masa si petrecere timp cu familia la iarba verde in cadrul centrului nostru

 

SPATII CAZARE:

SALON LEVANTICA 

SALON VINTAGE

SALON GRADINA

SALON MODA

SALON FLUTURI

SALON NATURA

SALON MASINI RETRO

SALON PESCAR

SALON PASARI

SALON FLORI 

 

SPATII RECREATIVE

SALON RESTAURANT

SALON LIVING

COLT SPIRITUAL

SPATIU RECREERE

SPATIU PERSONAL MEDICAL

SPATIU TERAPIE OCUPATIONALA

SPATIU GRADINA

SALA FIZIO-KINETOTERAPIE

BUCATARIE

BIBLIOTECA

 

  

          

© 2015 Copyright by camin-batrani.com